Ефирният танц между аксесоар и идентичност

Ефирният танц между аксесоар и идентичност

Питали ли сте се някога защо някои от нас обичат да носят повече бижута, а други по-малко? Задавали ли сте си въпроса откъде пък е дошло началото на аксесоарите в нашите, а и в чуждите животи и култури? Чували ли сте за това, че кожени бижута са създавани още преди хилядолетия в Антична Гърция, Египет и други кътчета по Земята? 

В миналото те са били както символ на защита, поради тяхната функционалност и топлина, така и символ на класа и елеганс. Разбира се, преди хилядолетия времената са били други. Въпреки това и днес аксесоарите продължават да бъдат забавна и любопитна част от нашето ежедневие. Добър пример за това са ръчно-изработените кожени изделия за малки и големи дами, както и за господа, създавани от Зорá Романска. Това, което прави неповторимите бижута и орнаменти, оставили вече своя отпечатък в света на модата в България, Гърция, Франция, Италия, Америка и Русия, наистина уникални, е личният допир на дизайнера с всеки един компонент и танцът му с деликатната материя на италианската кожа.

Нека погледнем към нас самите като личности и индивидуалния ни танц с аксесоарите, които избираме за свои спътници в ежедневието. Нашите предшественици са ни оставили пример, както и традиция, да виждаме това, което търсим в едно бижу, било то удобство, доза смелост или шепа усмивки. Един от позитивите на демокрацията е правото да изразяваш себе си свободно. А може да се твърди също и че аксесоарите са един от символите на тази свобода. С нея всеки ден платното е празно, а възможностите са безброй – някои дни клоним към по-леки и нежни елементи, при други ситуации пък масивното и тежко бижу ни се струва по-акуратно. При всички случаи всеки от нас е свободен сам да създава своята връзка с аксесоарите. Те са елемент, който се адаптира към нас, както и ние към него. Точно това е изключително силно изразено във всяко едно произведение от богатата колекция на Зорá – те са създадени да се слеят с този, който ги носи, независимо от повода.

Връзката между аксесоар и идентичност дава пространство за експерименти и нови преживявания. Важно е да отбележим, че всички бижута в живота ни са с характер, както и със собствен стил. Случвало ли ви се е да имате например някакво колие – подарък, което не сте осещали съвсем като свое, докато не пробвате да го съчетаете с нова риза например? 

Сет чокър с гривна | zzone.bg

Или пък да имате такова колие, което ви седи добре с всеки подбран от вас тоалет? Може би имате любимо бижу, което цените и пазите за онези специални моменти и събития в живота? Аксесоарите са участници в танца с индивидуалността, не просто наблюдатели или жури. Когато ние сме ефирни и те са ефирни, когато решим да поемем риск, те го поемат наравно с нас.

 WAVE колие със синджир | zzone.bg

Всеки аксесоар е като ново запознанство – понякога провървява, а друг път – не. Но ако не опитаме, как ще разберем? Кожените елементи се съчетават прекрасно с различни тоалети и са особено експресивни, когато има контрасти в облеклото. Нежният допир до кожения аксесоар създава чувство на комфорт, както и забавлява със своите гладкост или релеф. Той е от онези бижута, които ни предизвикват да покажем индивидуалността си и да не спираме да танцуваме!

Ако все още имате съмнения и не сте се запознавали отблизо с обеци, гривни, колиета, или други аксесоари от естествена кожа, то ви каним да откриете персоналните изделия на Зорá в zzone.bg и да разберете как продължава вашият личен танц с аксесоарите.