ABOUT ZZONE.bg

ZZONE е онлайн бутик за качествени, стилни, елегантни и отличаващи се дизайнерски бижута и аксесоари. Тук ще откриете красоти за жени, за малки жени, но също така и унисекс.

.

В основата на zzone.bg стои артистът и дизайнер Зора Романска. Именно тя и скромният й екип вдъхват живот на всеки един от продуктите в сайта, влагайки в него голяма доза изкуство и част от своето сърце. 

.

Създаването на всеки аксесоар е безкомпромисно. Всички те се изработват на ръка от висококачествена италианска или испанска естествена кожа, което е и една от гаранциите за качество и издръжливост.

.

Родена в България и завършила образованието си в Академията за Изящни Изкуства в Италия, Зора винаги е била обгърната от изкуството. За нея то не е нещо, което да се наблюдава отстрани, то трябва да се усети и да стане част от нас самите.

HANDCRAFT

Именно Италия е в основата на влечението ѝ към модата и точно там се заражда идеята за бижута от кожа. Връщайки се в България, Зора вече е готова да лансира своя проект и започва да твори кожените си красоти.

.

Тя не спира да  експериментира с кожата, търсейки нови форми, нови силуети, като по този начин постоянно премества границата между възможното и невъзможното. Кожата оживява в ръцете й и тя започва да извайва истински скулптури от нея.

Изложения, награди и Вдъхновения

Showcases and Recognition

С годините печели редица конкурси, сред които и Жена на Годината за Мода и Дизайн през 2016, прави изложби в България и по света и многократно представя своя бранд по време на седмиците на модата в Париж и Милано.

.

Резултатът от това са немалко международни проекти и колаборации с различни дизайнери и стилисти, както и това, че нейни бижута вече се продават успешно в редица концептуални магазини в Париж - Springsioux, Милано - DAAD Dantone, Ню Йорк - Shop Untitled, Лос Анджелис - Church Boutique, Миконос - Emanouel и ChrisP, Загреб - Sassa Max и други.

.

.

През 2018 Жана Бергендорф и Equinox представят България по време на Евровизия, облечени в аксесоарите на Зора, а в годините те могат да бъдат видяни и в Х Фактор, Като две капки вода, Гласът на България и други. 

.

Зора продължава да е вдъхновена и да създава красоти, чиито фенове са все повече дръзки дами, а от сравнително скоро и господа, които не обичат да остават незабелязани. Защото бижутата на Зора Романска са точно това - акцентът, който ни прави още по-интересни и ни кара да изпъкнем.

.

Колекциите й вдъхновяват величия в света на киното, като дизайнерката Герша Филипс, която избира да включи аксесоари на Зора в ТВ сериите на Стар Трек - Дискавъри, както и във филма от 2022 The Woman King, където получава номинация за Златен Глобус за костюмите във филма. 

.

Брандът е имал привилегията да бъде забелязан и от различни известни личности, като Cindy Mello, Ana Rujas, Milena Smit, Kaelyn Kastle, Lily Gatins, Lala, Errol Douglas, Jojo Flores, Barei, а също така и Алекс Раева, Поли Генова, Керана, Дара, Емилия, Николета Лозанова и много други.

Разгледай zzone.bg и ще се влюбиш. Осмели се и ти да станеш част от клуба на ZR.